Categories: NCERT Solutions

NCERT Solutions for class 3 EVS Saying Without Speaking

We provided NCERT Solutions for Class 3 EVS Chapter 7 Saying Without Speaking is prepared by the best teachers across India. These NCERT 3rd Class EVS Chapter 7 Saying Without Speaking Solution includes detailed answers of all the questions in Chapter 7 Saying Without Speaking provided in NCERT Book which is prescribed for Class 3 in CBSE school Books. This will help students to understand basic concepts better.

CBSE NCERT 3rd Class EVS Chapter 7 Saying Without Speaking Solutions

Organisation National Council of Educational Research and Training
Class Name 3rd Class
Subject Name EVS
Chapter Name Chapter 7
Content name Saying Without Speaking
Category Name CBSE NCERT Solutions
Official Website http://ncert.nic.in/

NCERT 3rd Class EVS Chapter 7 Saying Without Speaking Solution is given below

1.How did you like this game?
Ans. I found this game interesting but somewhat difficult.

2.Did you find it difficult to act without speaking?
Ans. Yes, I found it difficult to act without speaking.

3.Have you ever seen anyone talking through actions?
Ans. Yes, I have seen mime artists and dumb people talking through actions.

4.When do people need to talk like this?
Ans. When a person is deaf and dumb he needs to talk like this. Some stage artists also talk like this and they are called mime artists.

5.Try to observe a child of about six to eight months. How does the child talk without speaking?
Ans. A child of about six to eight months usually expresses through making strange sounds and some actions. Its mother and family members become experts in guessing what the child is trying to express.

6.This is Aftaab. His favourite toy has fallen down and broken. He is sad. How will his face look?
Ans. His face looks sad.

7.This is Julie. Her little sister was bom just yesterday. She is very excited. How will her face look?
Ans. Her face looks joyful.

8.This is Yamini’s mother. Today, while Yamini was taking out the bottle of pickle from the kitchen it fell from her hand and broke. Draw the look on her mother’s face.
Ans. Her face looks irritated.

9.This is Rehana. She is afraid of dogs. While playing, suddenly a dog came in front of her. How will Rehana’s face look?
Ans. Her face looks scared.

10.Has it ever happened that you had done some mischief and your mother found out just by looking at your face?
Ans. Yes, most of the times my mother could catch my mischief just by looking at my face.

11.Look at these mudras. Can you tell what these mudras show?
Ans. (a) Bud (b) Flower (c) Snake (d) Fish.

12.Look at the picture and make a story of your own. Tell the story to your friends.
Ans.There was a squirrel. She lived on a big tree. One day she collected rice and some vegetables and cooked vegetable fried rice. She invited her friends like the crow, the maina, the rats and the bees. All her friends enjoyed the party. They said thanks to the squirrel

Share

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Published by
Hanshith N

Recent Posts

Dinamani ePaper PDF Free Download Dinamani

Dinamani epaper PDF Download: Dinamani is one of the best Tamil Newspaper. Download Dinamani Newspaper…

May 25, 2020

Namasthe Telangana ePaper PDF Free Download

Namasthe Telangana epaper PDF Download: Namasthe Telangana is one of the best Telugu Newspaper. Download…

May 25, 2020

Pudhari ePaper PDF Free Download Pudhari

Pudhari epaper PDF Download: Pudhari is one of the best Marathi Newspaper. Download Pudhari Newspaper…

May 25, 2020

Today’s Prajavani ePaper PDF Free Download

Prajavani epaper PDF Download: Prajavani is daily Kannada Newspaper is one of the newspaper in…

May 25, 2020

Rajasthan Patrika ePaper pdf | Rajasthan Patrika Newspaper PDF

Rajasthan Patrika epaper PDF: Rajasthan Patrika Newspaper PDF Download is Daily Hindi Newspaper. It is the best…

May 25, 2020

The Financial Express epaper PDF Download Daily Newspaper

Today’s The Financial Express Newspaper PDF Download is one of the best Hindi Newspaper in…

May 25, 2020