Categories: NCERT Solutions

NCERT Solutions for Class 3 EVS Chapter 11 From Here to There

We provided NCERT Solutions for Class 3 EVS Chapter 11 From Here To There is prepared by the best teachers across India. These NCERT 3rd Class EVS Chapter 11 From Here To There Solution includes detailed answers of all the questions in Chapter 11 From Here To There provided in NCERT Book which is prescribed for Class 3 in CBSE school Books. This will help students to understand basic concepts better.

CBSE NCERT 3rd Class EVS Chapter 11 From Here To There Solutions

Organisation National Council of Educational Research and Training
Class Name 3rd Class
Subject Name EVS
Chapter Name Chapter 11
Content name From Here To There
Category Name CBSE NCERT Solutions
Official Website http://ncert.nic.in/

NCERT 3rd Class EVS Chapter 11 From Here To There Solution is given below

The Train
1.How did you like the poem?
Ans. I liked the poem very much.

2.Have you ever travelled in a train? When?
Ans. Yes, I have travelled in a train many times. Last time when I was going to visit my maternal uncle at Allahabad, I travelled in a train.

3.Can a train move anywhere? Why?
Ans. No, a train can not move anywhere. It r^oves only on the iron rails.

4.What is meant by ‘roads of iron’?
Ans. ‘Roads of iron’ means railway tracks on which trains run. They are made of iron.

5.What places did the train pass by? Make a list.
Ans. Meadows, Hills, Temples, Mills, Village wells, Potato fields.

6.Which vehicles have you travelled in? Write their names in your notebook.
Ans. I have travelled in car, bus, metro rail, train, and also in a bullock cart.

7.Which all vehicles did the children travel in?
Ans. Children travelled in all kinds of vehicles. They are—bus, metro rail, car, boat, horse, bicycle, rickshaw and bullock cart.

8.How would you choose to go from your house to the places written below? Write in the box.
Ans.

9.Write in front of each picture what the vehicle is used for. In the spaces provided, draw the pictures of some other vehicles. Write their names and what they are used for. Are all these vehicles used for our travel?
Ans.

10.Names of some vehicles are given in the centre of a wheel. Join these on one side to the number of wheels each vehicle has and on the other, join them to what is used to run them.
Ans.

11.Find out from your elders—How did people travel fifty years ago? Were the present means of travel available at that time also?
Ans. Fifty years ago people travelled by bus, bullock cart, train, rickshaw, cycle, etc. Except metro rail, all the modes of transport have been in use since more than fifty years.

12.Can you imagine which vehicles people will use for travel twenty years from now? Ask your family members and friends and fill in the table. You can add more.

Ans.

Your Own Train
1.If anybody makes a ‘chhuk-chhuk’ sound you know at once that it is being made for a train.From the sounds given below can you tell which vehicle it is? One example is given.
Ans.

2.These are the sounds of single vehicles. How does it sound when many vehicles run together on the road making different noises? Isn’t there a lot of noise?
Ans.Yes, there is lot of noise on the road.

3.Where have you heard the maximum noise?
Ans.On a busy road during peak traffic.

4.Do you like so much noise? Why?
Ans.I do not like so much noise because it disturbs me. It also damages our hearing capacity.

5.What all can you see in the picture?
Ans. A building has caught fire. Fire truck is seen in front of building. Firemen are trying to put off fire. I can also see an ambulance and a police van.

6.Which vehicles can you see in the picture?
Ans. 1.An ambulance
2.A police van
3.Fire brigade van.

7.What are these vehicles doing?
Ans. Fire brigade men are trying to control the fire. Ambulance is taking the injured to the hospital. Police is there for security.

8.Look at the boxes in the picture on the top. Draw them in the correct sequence in the bottom boxes and colour. What did you get? Write its name.
Ans. Attempt yourself.
It is an elephant.

Share

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Published by
Hanshith N

Recent Posts

Dinamani ePaper PDF Free Download Dinamani

Dinamani epaper PDF Download: Dinamani is one of the best Tamil Newspaper. Download Dinamani Newspaper…

May 25, 2020

Namasthe Telangana ePaper PDF Free Download

Namasthe Telangana epaper PDF Download: Namasthe Telangana is one of the best Telugu Newspaper. Download…

May 25, 2020

Pudhari ePaper PDF Free Download Pudhari

Pudhari epaper PDF Download: Pudhari is one of the best Marathi Newspaper. Download Pudhari Newspaper…

May 25, 2020

Today’s Prajavani ePaper PDF Free Download

Prajavani epaper PDF Download: Prajavani is daily Kannada Newspaper is one of the newspaper in…

May 25, 2020

Rajasthan Patrika ePaper pdf | Rajasthan Patrika Newspaper PDF

Rajasthan Patrika epaper PDF: Rajasthan Patrika Newspaper PDF Download is Daily Hindi Newspaper. It is the best…

May 25, 2020

The Financial Express epaper PDF Download Daily Newspaper

Today’s The Financial Express Newspaper PDF Download is one of the best Hindi Newspaper in…

May 25, 2020