Categories: NCERT Solutions

NCERT Solutions for Class 3 EVS Chapter 17 Here comes a Letter

We provided NCERT Solutions for Class 3 EVS Chapter 17 Here Comes A Letter is prepared by the best teachers across India. These NCERT 3rd Class EVS Chapter 17 Here Comes A Letter Solution includes detailed answers of all the questions in Chapter 17 Here Comes A Letter provided in NCERT Book which is prescribed for Class 3 in CBSE school Books. This will help students to understand basic concepts better.

CBSE NCERT 3rd Class EVS Chapter 17 Here Comes A Letter Solutions

Organisation National Council of Educational Research and Training
Class Name 3rd Class
Subject Name EVS
Chapter Name Chapter 17
Content name Here Comes A Letter
Category Name CBSE NCERT Solutions
Official Website http://ncert.nic.in/

NCERT 3rd Class EVS Chapter 17 Here Comes A Letter Solution is given below

1.Given below is the journey of a letter shown through pictures. The pictures are not in a sequence. Arrange these to get the correct sequence.
Ans.

2.What difference do you see in these letters?
Ans. Letters are of many types. The main types are: Postcard, Inland Letter, Envelope.

3.Which letters have stamps on them?
Ans. All the letters have stamps on them.

4.Are all the stamps similar? What are the differences?
Ans. Different stamps have different price which is written on them. There are different types of pictures on different stamps.

5.Have you seen the stamp of the post office on these letters?
Ans.Yes, I have seen the stamp of the post office on these letters.

6.Write your full address on the postcard given below.
Ans.

7. Reena’s letter reached Delhi by train. How do you think letters reached distant places when there were no trains?
Ans. When there were no trains pigeons were used to carry letters to their destinations. People were also used to carry letters to their destinations by hand. Horsemen were also used to carry letters.

8.Where all have you seen telephones?
Ans. Telephone booth, school, home, hospital, offices.

9.With whom do you talk on the telephone?
Ans. I talk to my friends and relatives on phone.

10.Which of the two do you like more—writing a letter or making a phone call? Why?
Ans. I like to make a phone call, because a phone call gives instant feedback.

11.We wrote a letter. We also made a phone call. What are the similarities and differences between a letter and a phone call?
Ans.

Similarities:

  • Both are used for carrying forward the messages.
  • Both can be used anywhere in the world.

Differences:

  • We can hear the voice of other person on phone but not in case of letter.
  • Letters take some time to reach the destination. On phone, our message instantly reach to the other person.
  • Phone is costlier than letters.
Share

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Published by
Hanshith N

Recent Posts

Dinamani ePaper PDF Free Download Dinamani

Dinamani epaper PDF Download: Dinamani is one of the best Tamil Newspaper. Download Dinamani Newspaper…

May 25, 2020

Namasthe Telangana ePaper PDF Free Download

Namasthe Telangana epaper PDF Download: Namasthe Telangana is one of the best Telugu Newspaper. Download…

May 25, 2020

Pudhari ePaper PDF Free Download Pudhari

Pudhari epaper PDF Download: Pudhari is one of the best Marathi Newspaper. Download Pudhari Newspaper…

May 25, 2020

Today’s Prajavani ePaper PDF Free Download

Prajavani epaper PDF Download: Prajavani is daily Kannada Newspaper is one of the newspaper in…

May 25, 2020

Rajasthan Patrika ePaper pdf | Rajasthan Patrika Newspaper PDF

Rajasthan Patrika epaper PDF: Rajasthan Patrika Newspaper PDF Download is Daily Hindi Newspaper. It is the best…

May 25, 2020

The Financial Express epaper PDF Download Daily Newspaper

Today’s The Financial Express Newspaper PDF Download is one of the best Hindi Newspaper in…

May 25, 2020