Categories: NCERT Solutions

NCERT Solutions for class 3 EVS It’s Raining

We provided NCERT Solutions for Class 3 EVS Chapter 9 It’s Raining is prepared by the best teachers across India. These NCERT 3rd Class EVS Chapter 9 It’s Raining Solution includes detailed answers of all the questions in Chapter 9 It’s Raining provided in NCERT Book which is prescribed for Class 3 in CBSE school Books. This will help students to understand basic concepts better.

CBSE NCERT 3rd Class EVS Chapter 9 It’s Raining Solutions

Organisation National Council of Educational Research and Training
Class Name 3rd Class
Subject Name EVS
Chapter Name Chapter 9
Content name It’s Raining
Category Name CBSE NCERT Solutions
Official Website http://ncert.nic.in/

NCERT 3rd Class EVS Chapter 9 It’s Raining Solution is given below

Appu ate Bananas
1.How did Appu know that the banana trees needed water?
Ans.Appu could see that banana trees were drooping. On seeing that, Appu knew that the banana trees needed water.

2.From where do the plants growing around your house get water?
Ans. Most of the plants around my house get water from rain. Some plants are watered by us also.

3. Appu drank water from the river till he was happy. Have you seen animals drinking water? Where?
Ans. Yes, I have seen many animals drinking water. I have seen them drinking water from rivers, ponds and even from buckets.

4.Have you ever given water to any animals? If yes, which animal?
Ans. Yes, I have given water to a cow and a dog.

5.Some animals are not given water by anyone. From where do they drink water?
Ans.These animals drink water from rivers, ponds, drains, ditches, etc.

6.The’poet saw many things in the clouds. Have you ever seen anything in the clouds? What?
Ans. Yes, I have seen variety of shapes in clouds. I have seen the shapes of horses, cows, buffaloes, car, airplanes, monsters, etc. in clouds.

7.What do all the clouds do?
Ans. Clouds bring rains for us.

8.Have you ever seen a rainbow? When can you see a rainbow?
Ans. Yes, I have seen a rainbow. One can see a rainbow just after it rains.

9.How do you feel when it rains?
Ans. We feel happy when it rains.

10.Apart from clouds, what do you see when it rains?
Ans. Apart from clouds, we also see lightning when it rains.

11.What happens when it rains?
Ans. When it rains the day becomes cooler. Dark clouds hover in the sky. Frogs Start singing their rain song. We make paper boats to float in puddles.

12.Have you had any problems during rains? Have you seen anyone else having any problems due to rains? Draw a picture of your experience in the rain.
Ans.

Once it rained so much that there was water-logging in my street. I had to wade through knee deep water when I was coming from school.
I have seen many other people suffering from rain. There is a small slum in my neighbourhood. All the houses in the slum get leaking roofs when it rains. People living in those houses face too much difficulty when it rains.

Share

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Published by
Hanshith N

Recent Posts

Dinamani ePaper PDF Free Download Dinamani

Dinamani epaper PDF Download: Dinamani is one of the best Tamil Newspaper. Download Dinamani Newspaper…

May 25, 2020

Namasthe Telangana ePaper PDF Free Download

Namasthe Telangana epaper PDF Download: Namasthe Telangana is one of the best Telugu Newspaper. Download…

May 25, 2020

Pudhari ePaper PDF Free Download Pudhari

Pudhari epaper PDF Download: Pudhari is one of the best Marathi Newspaper. Download Pudhari Newspaper…

May 25, 2020

Today’s Prajavani ePaper PDF Free Download

Prajavani epaper PDF Download: Prajavani is daily Kannada Newspaper is one of the newspaper in…

May 25, 2020

Rajasthan Patrika ePaper pdf | Rajasthan Patrika Newspaper PDF

Rajasthan Patrika epaper PDF: Rajasthan Patrika Newspaper PDF Download is Daily Hindi Newspaper. It is the best…

May 25, 2020

The Financial Express epaper PDF Download Daily Newspaper

Today’s The Financial Express Newspaper PDF Download is one of the best Hindi Newspaper in…

May 25, 2020